royalpark

Wigilia i Boże Narodzenie 2020​

Rezydencja Royal Park

Wigilia i Boże Narodzenie 2020

W TRAKCIE POSIŁKÓW MIEJSCA WYZNACZONE DO KONSUMPCJI BĘDĄ TYLKO PODCZAS KOLACJI WIGILIJNEJ I KOLACJI SYLWESTROWEJ
PLAN BĘDZIE UMIESZCZONY PRZED WEJŚCIEM NA SALĘ
STOLIKI Z NR TYLKO 24.12.2020 WIGILIA I 31.12.2020 SYLWESTER

24.12 2020 r.

  • ŚNIADANIE

    8:00 – 10:00

  • OBIAD

    12:00 - 13:00

  • UROCZYSTA KOLACJA WIGILIJNA Z ŻYCZENIAMI OD PRACOWNIKÓW

    17:30-21:30

OBIAD

BUFET:

  • Zupa grzybowa z kluseczkami
  • Medaliony z polędwiczki wieprzowej z grillowanym ananasem w sosie miodowo musztardowym
  • Dorsz smażony w sosie greckim
  • Ziemniaki pieczone w ziołach / warzywa gotowane

NAPOJE:

  • WODA / SOK

CIASTO:

  • Piernik świąteczny
KOLACJA:

 

  • Danie główne – SERWOWANE
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Rolada wieprzowo-drobiowa z musem grzybowym w sosie z palonego pieprzu – klucha śląska – buraczki zasmażane

NAPOJE:

  • Lampka wina /woda / sok /herbata

CIASTO:

  • Szarlotka na ciepła z cynamonem

BUFET CIEPŁY :

  • Barszcz czerwony
  • Karp smażony
  • Pierogi wigilijne z okrasą (z kapustą i grzybami, serem)
  • Schab ze śliwką w sosie żurawinowym
  • Szyszki ziemniaczane / warzywa gotowane z masełkiem czosnkowym

BUFET ZIMNY I SŁODKI :

  • Tort łososiowy z serem mascarpone i szpinakiem
  • Śledzie trzy rodzaje (po polsku – ukraińsku -kaszubsku)
  • Galantyna wieprzowa, warzywna z jajem kurzym
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka śledziowa
  • Ryba po grecku
  • Kutia
  • Mix sałat z serem pleśniowym i maślakami w sosie ogrodowym
  • Jajka faszerowane
  • Sosy zimne (czosnek / żurawina / chrzan / musztarda / ketchup )
  • Pieczywo mieszane
  • Kompot z suszu

NAPOJE:

  • Woda / sok / herbata / lampka wina

CIASTO:

  • Makowiec / sernik / szarlotka / kutia

25.12 2020 r.

  • ŚNIADANIE

    8:00 – 10:00

  • OBIAD

    13:00 - 14:00

  • UROCZYSTA KOLACJA WIGILIJNA Z ŻYCZENIAMI OD PRACOWNIKÓW

    17:00-19:00

OBIAD
  • Danie główne – SERWOWANE
  • Zupa rybna ze świeżym majerankiem i koprem suszonym
  • Tradycyjne zrazy wołowe duszone w sosie własnym na bazie czerwonego wina
  • Kasza gryczana, kapusta modra ze śliwką suszoną
  • Galaretka owocowa z kawałkami owoców z bitą śmietaną
  • Kompot z suszu / woda / sok
KOLACJA
  • Tatar ze śledzia z kwaszakami i grzankami czosnkowo ziołowymi
  • Mięsa i wędliny pieczyste (wyrób własny)
  • Sery żółte – pleśniowe
  • Świąteczny pasztet w cieście francuskim z żurawiną
  • Sałatka jarzynowa
  • Ryba po grecku
  • Łosoś na sałacie

Ciepły bufet:

  • Krem pieczarkowy z grzanką czosnkową
  • Szynka wieprzowa pieczona podana w sosie myśliwskim
  • Filet z indyka pieczony w sosie brzoskwiniowym
  • Kopytka opiekane / fasola mix z wody z zasmażką

Napoje:

  • Woda / sok / herbata / lampka wina
    Kompot z suszu

Ciasto:

  • Piernik świąteczny
  • Ciasto świąteczne czekoladowe

26.12 2020 r.

  • ŚNIADANIE

    8:00 – 10:00

  • OBIAD

    13:00 - 14:00

  • UROCZYSTA KOLACJA WIGILIJNA Z ŻYCZENIAMI OD PRACOWNIKÓW

    17:00-19:00

OBIAD

Obiad – BUFET

  • Żurek z jajkiem
  • Gulasz wołowy
  • Roladki rybne
  • Kopytka / warzywa grillowane

Napoje:

  • Woda / sok / herbata / lampka wina
  • Kompot z suszu

Ciasto:

  • Piernik świąteczny
  • Ciasto świąteczne czekoladowe

 

KOLACJA
  • Tatar ze śledzia z dodatkami
  • Mięsa i wędliny pieczyste (schab, boczek, karkówka)
  • Wędliny
  • Sery żółte, pleśniowe
  • Świąteczna pieczeń z jajkiem
  • Sałatka śledziowa
  • Ryba po grecku
  • Filety rybne opiekane w zalewie estragonowej

Ciepły bufet:

  • Krem grzybowy z natką pietruszki
  • Karkówka grillowana z cebulką i boczkiem
  • Filet z indyka pieczony w sosie brzoskwiniowym
  • Ziemniaczki opiekane
  • Warzywa grilowane
  • Bigos myśliwski
  • Pierogi opiekane z boczkiem i cebulką

Napoje:

  • Woda / sok / herbata / lampka wina

Ciasto:

  • Piernik świąteczny
  • Sernik tradycyjny